100 places
strada Ciucas Ploiesti strada Ciucas Ploiesti © bogdan stoica

100 de lucruri de vazut in Ploiesti - strada Ciucas

Oficial, strada Ciucas disparuse. Adica, nu mai apare in nomenclatorul strazilor din oras, conform legii. In realitate, strada Ciucas exista. Au redescoperit-o cei de la Primaria Ploiesti si, zilele astea, o vor reintroduce in legalitate. Pe strada Ciucas mai este o singura locuinta, care are numarul postal 8. "Nu stiu de ce suntem numarul 8. Da, avem buletine de strada Ciucas, suntem ok. Cum adica nu mai exista strada?", ne-a intrebat curios titularul locuintei, pe care l-am gasit spalandu-si masina in curte. Ce-i drept, e foarte greu de gasit. Te deruteaza casa de pe colt, cu nr 35, care apartine insa ... strazii Curcubeului. 

Ce s-a intamplat cu restul caselor de pe strada, de la numerele 2, 4 si 6? Au fost demolate, ca sa faca loc Blocului J1 de pe strada Curcubeului. Restul strazii a disparut sub strandul Vointa, construit in anii 60, tot pe strada Curcubeului. Asa ca daca ai vreun strain in vizita, care vrea sa vada locuri inedite din Ploiesti, du-l pe strada Ciucas. Nu e vorba de priveliste, ci de ineditul situatiei. Vorbim de un unicat: o strada cu o singura casa, avand numarul ... 8. 

Cum ajungi acolo? Din centru, mergi pe Ghe Gr. Cantacuzino pana in zona denumita generic Jetoil. Fa dreapta, si din nou dreapta dupa luxosul sediu al Depogaz. Esti pe Curcubeului. Mai ai sa faci o data dreapta, in ceea ce pare parcarea din spatele blocurilor. Undeva acolo, sub talpile tale, este strada Ciucas.

www.humansofploiesti.ro/i100-places  

 

Humans of Ploiesti

Humansofploiesti.ro este cel mai important proiect comunitar al orasului, initiat si realizat de fotograful Bogdan Stoica (www.bogdanstoica.ro). Daca apari in oricare din aceste imagini, scrie-ne la [email protected]

 

In acest moment, pe site sunt aproape trei mii de fotografii, multe dintre ele avand si o poveste. Speram sa te gasesti intr-una din ele si sa ne scrii: cine esti, ce te inspira, ce iti place. Scrie-ti singur povestea si astfel scriem impreuna povestea Ploiestiului. Email: [email protected]. Scrie-ne si daca nu vrei ca imaginea ta sa apara aici, pentru ca nu vrem sa suparam pe nimeni. HumansofPloiesti este un proiect comunitar, menit sa uneasca, nu sa dezbine.

Initiator: fotograf Bogdan Stoica (link). Site facut de: Mircea Draghici (link). Traduceri de: Alexandra Bostan (link). Ne poti sustine si promovandu-ne in social media; conturile sunt pe homepage, in dreapta sus. Multumim!