100 places
Visit Ploiesti Visit Ploiesti © bogdan stoica

100 de lucruri de vazut in Ploiesti - Palatul Culturii

Este cea mai frumoasa cladire istorica din Ploiesti. A fost proiectata pe baza ideilor unui arhitect francez si construita de celebrul Toma Socolescu. Este printre putinele cladiri din Ploiesti in stil neofrancez, si singura, probabil, care poate fi catalogata ca "monumentală". Constructia ei a durat aproape 30 de ani, de la inceputul anilor 1900. Finalizata in anii 30, anii crizei economice, cladirea este dovada ca pe vremea aceea, cei care conduceau Ploiestiul aveau habar de prioritati si tineau foarte mult sa lase mosteniri durabile. Edificiul a fost inaugurat chiar de regele Carol al II-lea al României, ca Palat al Justitiei. Dupa venirea la putere a comunistilor, clădirea a devenit gazda pentru Biblioteca Nicolae Iorga, Școala Populară de Artă, Muzeul de Etnografie, Muzeul de Stiintele Naturii si, de cativa ani, Curtea de Apel Ploiesti.

 

Viziteaza-l, daca ajungi in Ploiesti. O sa-ti placa. 

www.humansofploiesti.ro/100-places 

Humans of Ploiesti

Humansofploiesti.ro este cel mai important proiect comunitar al orasului, initiat si realizat de fotograful Bogdan Stoica (www.bogdanstoica.ro). Daca apari in oricare din aceste imagini, scrie-ne la [email protected]

 

In acest moment, pe site sunt aproape trei mii de fotografii, multe dintre ele avand si o poveste. Speram sa te gasesti intr-una din ele si sa ne scrii: cine esti, ce te inspira, ce iti place. Scrie-ti singur povestea si astfel scriem impreuna povestea Ploiestiului. Email: [email protected]. Scrie-ne si daca nu vrei ca imaginea ta sa apara aici, pentru ca nu vrem sa suparam pe nimeni. HumansofPloiesti este un proiect comunitar, menit sa uneasca, nu sa dezbine.

Initiator: fotograf Bogdan Stoica (link). Site facut de: Mircea Draghici (link). Traduceri de: Alexandra Bostan (link). Ne poti sustine si promovandu-ne in social media; conturile sunt pe homepage, in dreapta sus. Multumim!