Ancestors
old pictures from Ploiesti - 1926 old pictures from Ploiesti - 1926 din arhiva personala a lui Stefan S.

Ancestors of Ploiesti - Bunicul lui Stefan, o viata dedicata altora

Stefan ne-a trimis o poza cu bunicul lui, Draghici Raduta, fotografie facuta in 1926, cand bunicul sau avea doar 4 ani si tocmai fusese infiat. Omul a trait toata viata din agricultura si din soferie. A avut patru copii, unul fiind tatal lui Stefan. A daramat casa amarata in care a copilarit pentru a construi o casa noua unuia dintre fii sai. Le-a lasat fiecarui nepot, opt la numar, cate un hectar de teren.  A fost respectat in comunitate, toata viata, pentru ca era un om muncitor si intelept.

Poze vechi cu ploiesteni - o sectiune noua pe Humans of Ploiesti. Ei sunt cei care au cladit orasul asta si ne-au lasat atatea locuri formidabile. Daca ai fotografii vechi cu bunicii si strabunicii tai, trimite-ni-le la contact @ humansofploiesti.ro. Scriem povestea orasului, prin oamenii sai, din cele mai vechi timpuri.

Humans of Ploiesti

Humansofploiesti.ro este cel mai important proiect comunitar al orasului, initiat si realizat de fotograful Bogdan Stoica (www.bogdanstoica.ro). Daca apari in oricare din aceste imagini, scrie-ne la [email protected]

 

In acest moment, pe site sunt aproape trei mii de fotografii, multe dintre ele avand si o poveste. Speram sa te gasesti intr-una din ele si sa ne scrii: cine esti, ce te inspira, ce iti place. Scrie-ti singur povestea si astfel scriem impreuna povestea Ploiestiului. Email: [email protected]. Scrie-ne si daca nu vrei ca imaginea ta sa apara aici, pentru ca nu vrem sa suparam pe nimeni. HumansofPloiesti este un proiect comunitar, menit sa uneasca, nu sa dezbine.

Initiator: fotograf Bogdan Stoica (link). Site facut de: Mircea Draghici (link). Traduceri de: Alexandra Bostan (link). Ne poti sustine si promovandu-ne in social media; conturile sunt pe homepage, in dreapta sus. Multumim!