guests
humans of ploiesti - guests humans of ploiesti - guests Fotografie de Bogdan Stoica

Humans of Ploiesti - Madalina a adus in Romania Cercul de Donatori

"Eram la Londra, in 2011, la o intalnire despre consiliere filantropica pentru oamenii cu foarte multi bani de dat. Acolo astfel de evenimente sunt frecvente, pentru ca oamenii dau din considerente emotionale, nu stiu impactul banilor dati, nu stiu ce s-a intamplat cu banii si unii dintre ei vor sa se asigure ca au facut ceva bun. Si la acea intanire, sotul doamnei cu care ma intalnisem mi-a propus sa-mi arate colectia sa de printuri Picasso. Era un tip care, cand a venit in Anglia din Canada nu stia pe nimeni, si care a decis ca va face dealing de Picasso numai cu oameni cu multi bani si cu care are valori comune. Si de atunci, la la fiecare tranzatie, decideau impreuna sa faca o donatie pentru o cauza. Asta este forma de funding network care sta la baza Cercului de Donatori. Spre deosebire de un eveniment de fund-raising, care duce doar la o competitie intre vedetele prezente, la Cercul de Donatori fac diferenta intrebarile pe care le pui, faptul ca se vede suma la care trebuie sa ajungem si ca este obligatoriu sa raportam ce se intampla cu banii. Si oamenii dau. Se simt eroi, pentru ca rezolva o problema concreta, reala, si dau bani"

Madalina Marcu, consilier de filantropie, initiatorul Cercurilor de Donatori din Romania.

Ce este Cercul de Donatori? Afla de aici.

"I was in London, in 2011, at a meeting about philanthropy counseling for people with a lot of money to give. This type of events are frequent there, because people donate emotionally, they don't think about the impact of the money, they don't know what they go into and some want to make sure they did a good thing. At that meeting, the husband of the lady I was meeting offered to show me his Picasso collection. He had come from Canada to England without knowing anyone, deciding he would deal Picasso only to people who share the same values and have a lot of money. Since then, they had been deciding together to make a donation for a cause, on every deal. This is the funding network which lies at the base of the Donor Circle. Unlike a fund raising event, which only leads to a competition between the celebrities there, the Donor Circle makes a difference with the questions asked, the publicly stated targeted amount of money and the mandatory report of the spending. And people donate. They feel like heroes, because they solve a real problem, so they donate."

Madalina Marcu, philanthropy counselor, initiator of the Donor Circle.

What is the Donor Circle? Find out here

Bogdan Stoica

Sunt fotograf si mi-am propus sa adun aici macar 2.000 de imagini cu ploiesteni. Ma gandeam ca Ploiestiul are 200.000 de locuitori, si ca un singur procent din aceasta populatie va face acest site extrem de relevant din punct de vedere social. M-am pripit. Acum sunt cinci mii de imagini aici, pentru ca ploiestenilor le-a placut ideea. Pe mine ma gasiti aici: www.bogdanstoica.ro 

 

In acest moment, pe site sunt aproape trei mii de fotografii, multe dintre ele avand si o poveste. Speram sa te gasesti intr-una din ele si sa ne scrii: cine esti, ce te inspira, ce iti place. Scrie-ti singur povestea si astfel scriem impreuna povestea Ploiestiului. Email: [email protected]. Scrie-ne si daca nu vrei ca imaginea ta sa apara aici, pentru ca nu vrem sa suparam pe nimeni. HumansofPloiesti este un proiect comunitar, menit sa uneasca, nu sa dezbine.

Initiator: fotograf Bogdan Stoica (link). Site facut de: Mircea Draghici (link). Traduceri de: Alexandra Bostan (link). Ne poti sustine si promovandu-ne in social media; conturile sunt pe homepage, in dreapta sus. Multumim!