Old City
Poze vechi - Ploiestiul Vechi - Tribunalul Poze vechi - Ploiestiul Vechi - Tribunalul © bogdan stoica

Ploiestiul Vechi - Ai trecut de sute de ori pe langa ele. Le stii?

Cladirea asta exista in centrul Ploiestiului de vreo suta de ani. Aproape toate decoratiunile ei sunt unice, foarte putine repetandu-se. Cel mai probabil, nu te-ai uitat niciodata cu atentie nici la cladire, nici la decoratiuni. La fel de probabil, nu te uiti nici la oamenii pe care ii intalnesti in fiecare zi, pe strada. Si e pacat: pe unii ii cunosti, altii sunt foarte frumosi, iar unii ar aprecia o vorba buna de la tine. 

Daca n-ai identificat decoratiunile, iti spunem noi unde sunt: pe Tribunalul Prahova. Construit dupa primul Razboi Mondial, a fost intai sediu al Administratiei Financiare a orasului. E printre putinele cladiri in stil neoromanesc ramase intacte. Din 1948, aici s-a mutat Tribunalul Ploiesti, devenit ulterior Tribunalul Prahova.

Pe www.humansofploiesti.ro scriem povestea Ploiestiului si prin locurile sale vechi, care ne vorbesc despre istoria acestui loc. Daca ai imagini relevante de acest fel, scrie-ne la contact @ humansofploiesti.ro

Humans of Ploiesti

Humansofploiesti.ro este cel mai important proiect comunitar al orasului, initiat si realizat de fotograful Bogdan Stoica (www.bogdanstoica.ro). Daca apari in oricare din aceste imagini, scrie-ne la [email protected]

 

In acest moment, pe site sunt aproape trei mii de fotografii, multe dintre ele avand si o poveste. Speram sa te gasesti intr-una din ele si sa ne scrii: cine esti, ce te inspira, ce iti place. Scrie-ti singur povestea si astfel scriem impreuna povestea Ploiestiului. Email: [email protected]. Scrie-ne si daca nu vrei ca imaginea ta sa apara aici, pentru ca nu vrem sa suparam pe nimeni. HumansofPloiesti este un proiect comunitar, menit sa uneasca, nu sa dezbine.

Initiator: fotograf Bogdan Stoica (link). Site facut de: Mircea Draghici (link). Traduceri de: Alexandra Bostan (link). Ne poti sustine si promovandu-ne in social media; conturile sunt pe homepage, in dreapta sus. Multumim!