Old City
Poze vechi - Ploiestiul Vechi - stradamihaieminescu Poze vechi - Ploiestiul Vechi - stradamihaieminescu © bogdan stoica

Ploiestiul Vechi - De ce ti-ai pune un trifoi pe poarta?

E una dintre cele mai celebre superstitii romanesti: foarte rarele patru frunze de trifoi aduc noroc. La fel ca si potcoava. Si, tot la fel ca si cu potcoava, unii integrau trifoiul cu patru foi in constructia caselor, pentru a atrage norocul.

(vazuta pe strada Mihai Eminescu)

Pe www.humansofploiesti.ro scriem povestea Ploiestiului si prin casele sau locurile vechi, care ne vorbesc despre istoria noastra. Daca ai imagini relevante de acest fel, scrie-ne la contact @ humansofploiesti.ro

Humans of Ploiesti

Humansofploiesti.ro este cel mai important proiect comunitar al orasului, initiat si realizat de fotograful Bogdan Stoica (www.bogdanstoica.ro). Daca apari in oricare din aceste imagini, scrie-ne la [email protected]

 

In acest moment, pe site sunt aproape trei mii de fotografii, multe dintre ele avand si o poveste. Speram sa te gasesti intr-una din ele si sa ne scrii: cine esti, ce te inspira, ce iti place. Scrie-ti singur povestea si astfel scriem impreuna povestea Ploiestiului. Email: [email protected]. Scrie-ne si daca nu vrei ca imaginea ta sa apara aici, pentru ca nu vrem sa suparam pe nimeni. HumansofPloiesti este un proiect comunitar, menit sa uneasca, nu sa dezbine.

Initiator: fotograf Bogdan Stoica (link). Site facut de: Mircea Draghici (link). Traduceri de: Alexandra Bostan (link). Ne poti sustine si promovandu-ne in social media; conturile sunt pe homepage, in dreapta sus. Multumim!