Projects
Humans of Ploiesti - Revolutia din 1989 Humans of Ploiesti - Revolutia din 1989 copyright Bogdan Stoica

Humans of Ploiesti - Humans of REVOLUTION - 1989

La Ploiesti, in 1989, Revolutia a fost buna cu noi: doar doi oameni au murit aici, in acele zile fierbinti. Un soldat a murit de inima, pe fondul unor afectiuni mai vechi. Cealalta victima era tot un soldat, dus la munci agricole si slab instruit, care s-a impuscat singur, din greseala, pe cand pazea sediul Fabricii de Paine de pe strada Marasesti. 

Asta nu inseamna ca Ploiestiul n-a contribuit la succesul Revolutiei din 1989. Peste 5.000 de oameni au iesit pe strazile orasului, punand suficienta presiune pe autoritatile comuniste incat acestea sa nu se impotriveasca schimbarii. Alti circa 40 de ploiesteni au murit pe baricadele de la Inter, Televiziune sau CC. Au plecat la Bucuresti sa faca ceva pentru tara asta si au murit ca niste eroi.

Tot respectul nostru celor care s-au dovedit buni romani in acele zile. Aceasta GALERIE FOTO, cu imagini de la Comemorarea Eroilor Ploiesteni ai Revolutiei din 1989  le este dedicata. 

Bogdan Stoica

Sunt fotograf si mi-am propus sa adun aici macar 2.000 de imagini cu ploiesteni. Ma gandeam ca Ploiestiul are 200.000 de locuitori, si ca un singur procent din aceasta populatie va face acest site extrem de relevant din punct de vedere social. M-am pripit. Acum sunt cinci mii de imagini aici, pentru ca ploiestenilor le-a placut ideea. Pe mine ma gasiti aici: www.bogdanstoica.ro 

 

In acest moment, pe site sunt aproape trei mii de fotografii, multe dintre ele avand si o poveste. Speram sa te gasesti intr-una din ele si sa ne scrii: cine esti, ce te inspira, ce iti place. Scrie-ti singur povestea si astfel scriem impreuna povestea Ploiestiului. Email: [email protected]. Scrie-ne si daca nu vrei ca imaginea ta sa apara aici, pentru ca nu vrem sa suparam pe nimeni. HumansofPloiesti este un proiect comunitar, menit sa uneasca, nu sa dezbine.

Initiator: fotograf Bogdan Stoica (link). Site facut de: Mircea Draghici (link). Traduceri de: Alexandra Bostan (link). Ne poti sustine si promovandu-ne in social media; conturile sunt pe homepage, in dreapta sus. Multumim!