specials
humans of ploiesti - specials humans of ploiesti - specials fotografie de Bogdan Stoica

Humans of Ploiesti - Vanzatorul de carti

Daca ajungi la obor weekend-ul acesta, cauta-l. Are 7-8 ani, nu mai mult de un metru inaltime si vinde carti, alaturi de tatal sau, care vinde te miri ce. Locuiesc impreuna in zona podului de lemn din zona de sud a Ploiestiului. Uita-te la hainele lui si vei vedea, dintr-o singura privire, ca fiecare leu castigat abia le ajunge pentru mancare. Pustiul este de mult timp in Obor. Acum vreo luna, l-am vazut plimbandu-se cu o bicicleta mizerabila, si pe taica-su strigand la el, ca "se joaca cu marfa". Acum e "retrogradat" la vanzarea de carti, pentru ca, cel mai probabil, nu stie sa citeasca. Asadar, nu se poate "juca cu marfa"... Sunt zeci, poate sute de copii,in Ploiesti, care trebuie sa contribuie la castigarea veniturilor necesare familiei. Pustiul din imagine, este, din perspectiva asta, un mic erou. "Fa-i o poza, si adu-mi-o saptamana viitoare. N-am nici o poza cu el. Sa ma dau si mare cu el, acasa, cand vin neamurile...". (tatal)

Aceasta fotografie a generat EFECTUL HOP

If you find yourself at the flea market this weekend, look for him. He's 7 or 8, is shorter than 1 meter and sells books, next to his father who sells God knows what. They live around the wooden bridge in the Southern side of Ploiesti. Looking at his clothes you can tell they barely have enough money for food. The kid has a history at the flea market. A month ago, we saw him riding a crappy bike, while his father scolded him for "playing with the merchandise". He has been "relegated" to selling books because he can't read, most probably, so he can't "play with the merchandise"... There are dozens, maybe hundreds of kids in Ploiesti who have to help the family make some money. Considering this, the kid in our photo is a little hero. "Take a photo of him and give it to me next week. I haven't got a single photo of him. I wanna show off with him at home, when relatives come over..." (the father)

Bogdan Stoica

Sunt fotograf si mi-am propus sa adun aici macar 2.000 de imagini cu ploiesteni. Ma gandeam ca Ploiestiul are 200.000 de locuitori, si ca un singur procent din aceasta populatie va face acest site extrem de relevant din punct de vedere social. M-am pripit. Acum sunt cinci mii de imagini aici, pentru ca ploiestenilor le-a placut ideea. Pe mine ma gasiti aici: www.bogdanstoica.ro 

 

In acest moment, pe site sunt aproape trei mii de fotografii, multe dintre ele avand si o poveste. Speram sa te gasesti intr-una din ele si sa ne scrii: cine esti, ce te inspira, ce iti place. Scrie-ti singur povestea si astfel scriem impreuna povestea Ploiestiului. Email: [email protected]. Scrie-ne si daca nu vrei ca imaginea ta sa apara aici, pentru ca nu vrem sa suparam pe nimeni. HumansofPloiesti este un proiect comunitar, menit sa uneasca, nu sa dezbine.

Initiator: fotograf Bogdan Stoica (link). Site facut de: Mircea Draghici (link). Traduceri de: Alexandra Bostan (link). Ne poti sustine si promovandu-ne in social media; conturile sunt pe homepage, in dreapta sus. Multumim!